Проф. Д-р Федя Петров Николов, д.м.

prof-dr-fedq-petrov-nikolov-dm-img

 

Проф. Федя Николов е началник на Клиниката по кардиология в УМБАЛ „Свети Георги” от 2007 г. През 1990 г. той печели конкурс за асистент в Кардиологична клиника на ВМИ – Пловдив. През 1989 г. защитава специалност по вътрешни болести, а през 1991 г. – специалност кардиология. През 2010 г. магистратура по Здравен мениджмънт.

Същата година защитава дисертация на тема „Ранни и късни резултати при лечението с АСЕ инхибитори на ОМИ”. През 2003 г. печели конкурс за доцент към клиниката по Кардиология на МУ – Пловдив. Професор е от 2011 г. Има около 70 публикации в областта на миокардния инфаркт, артериалната хипертония, сърдечната недостатъчност и дислипидемията.

Преминава курсове на обучение в град Есен в Германия и в град Минеаполис, САЩ. Член на УС на Българската лига по хипертония, член на Дружество на кардиолозите в България, член на Дружеството по инвазивна кардиология, член на Европейското кардиологично дружество, Европейското дружество по ехокардиография, сърдечна недостатъчност, артериална хипертония. Fellow ESC, специалист по хипертония към Европейското дружество по хипертония.